Klub Historyczny im. AK
Zajęcia pozalekcyjne
Statystyki
Odsłon : 2031901Designed by: |
Kucharz |
BRANŻOWA SZKOŁA I stopnia zawód: kucharz Absolwent znajdzie pracę w stołówkach, barach, restauracjach. Będzie mógł samodzielnie prowadzić działalność gastronomiczną.
Przygotowanie absolwenta Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz jest przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
Szkoła przygotowuje do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikację: sporządzanie potraw i napojów.
Absolwent może podejmować pracę na stanowiskach samodzielnych i w zespołach w następujących miejscach pracy związanych z gastronomią: stołówkach, barach, restauracjach. Może także samodzielnie prowadzić działalność gastronomiczną.
Warunki kształcenia w zawodzie Nauka zawodu odbywa się w formie zajęć teoretycznych i zajęć praktycznych w nowocześnie urządzonych pracowniach:
Możliwości uzyskiwania dodatkowych kwalifikacji Absolwent po ukończeniu szkoły i zdaniu egzaminu zawodowego może kontynuować naukę w 2-letniej Branżowej Szkole II stopnia, przystępując do kolejnego egzaminu zawodowego, dzięki któremu uzyska dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych. Dodatkowo absolwent Branżowej Szkoły II stopnia jest uprawniony do przystąpienia do egzaminu maturalnego.
|