Wpisany przez Barbara Szczęsnowicz
|
wtorek, 16 grudnia 2014 17:45 |
Prezentujemy apetyczne babeczki z czekoladą i chili upieczone przez uczestników zajęć Kraina słodkości.

Sposób wykonania:
Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni Celsjusza. W misce wymieszać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i chili; w drugiej roztopione masło, jajka, maślankę.
Połączyć składniki suche z mokrymi, dodać pokrojoną czekoladę (w kostkę), wymieszać, przelać do form na muffiny i piec około 20 min.
Palce lizać!
|
Składniki (około 20 sztuk):
2 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki maślanki
0,75 szklanki cukru
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej czekolady
2 jajka
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki chili (z tą przyprawą należy uważać!)
|
/przepis na muffiny z czekoladą zaczerpnięto z książki "Pyszne 25" Anny Starmach/
Niebawem wypróbujemy przepisy na muffiny z krówkami i domowe sezamki :)
|
|